Gitarrackord

- de första ackorden

Vi ska börja med ackorden A och E7. Från början håller vi A med ett extrafinger. Pekfingret (1) ska hållas på tredje strängen, första bandet för båda dessa ackord. Det är bra för nybörjaren att inte behöva flytta bort handen från greppbrädan i onödan. Ackordet A håller vi från början så här:

Spela med höger hand från den näst tjockaste till den smalaste strängen, så låter det så här.. Ackordet E7 håller man så här: Håll kvar pekfingret och flytta upp långfingret (2) till sträng 5. Tag bort fingrarna 3 och 4.

Spela med höger hand från den tjockaste till den smalaste strängen, så låter det så här. Ditt första ackordbyte blir mellan dessa ackord. Träna att byta mellan dem. Håll kvar pekfingret hela tiden. Spela två gånger med höger hand på alla strängarna med A. Byt ackord till E7. Spela två gånger likadant. Byt tillbaka till A. Två slag med A, byt, två med E osv. Klicka här för att få höra hur det kan låta. Försök att hålla takten även när du byter ackord.© Copyright 1996-2011 Anders Ullberg.